Bouwkeet als tuinhuis

Communitygarden GardenMania krijgt een bouwkeet als tuinhuis. Het tuinhuis is een gift van VolkerWessels dochter Stam + De Koning, Mansveld en Unica. De bouwkeet is volledig omgebouwd en voorzien van water, verwarming en sanitair.

GardenMania 2.JPG
GardenMania 2.JPG

Het  tuinhuis is onderdeel van de communitygarden GardenMania op Strijp S. Twee ontwerpers en twee organisatoren (Desiree Hammen, Karlijn Koenen, Sarie Hermens, Suna Karaca) hebben de mobiele tuin uit idealisme en enthousiasme aangelegd. De communitygarden ligt midden op Strijp S, op een strook van 1500 meter asfalt.

  

Stam + De Koning, Mansveld en Unica sponsoren GardenMania graag. ‘We vinden het belangrijk mee te werken aan een duurzame en maakbare samenleving waarbij wordt gezocht naar nieuwe mogelijkheden en technieken", vertelt directeur Arno van Tilburg van Stam + De Koning Bouw bv.

GardenMania opereert binnen de hoogstedelijkheid van Strijp S. Het gaat een interactie aan met de rauwe, betonnen stad met haar ongepolijste eigentijdse cultuur. Dit maakt GardenMania geen reguliere en klassieke volkstuin maar eerder een tuin die onaf is en scherpe kantjes kent. Een tuin met een natuurlijke aansluiting bij de urban culture initiatieven op Strijp S. Strijp S is het nieuwe kloppende hart van Eindhoven, een plek waar innovatie en creativiteit voorop staan.

www.gardenmania.nl info@gardenmania.nl

GardenMania is tot en met oktober geopend en er zijn maandelijks, soms wekelijks, verschillende evenementen. Voor € 35,- per jaar kunnen tuinliefhebbers meerdere dagen (momenteel woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zondagmiddag) per week komen tuinieren en ervaring opdoen of delen.