Bouw Eurostaete van start!

Op vrijdag 2 december is de eerste paal aangebracht waarmee de bouw van project Eurostaete officieel is gestart. Het project omvat maar liefst 479 huurappartementen, 3 verhuurbare commerciële ruimten, een gemeenschappelijke daktuin en een fietsparkeerkelder. Met alle betrokkenen werd het feestelijk moment gevierd. Stam + De Koning Bouw is verantwoordelijk voor de bouw van het gehele project. De verwachting is dat het project in het derde kwartaal van 2025 wordt opgeleverd.

20221202_121635412_iOS-4.jpg

Programma

Het project is verdeeld over 3 bouwdelen. Bouwdeel 1 en 2 bestaan uit 10 bouwlagen, bouwdeel 3 telt 31 bouwlagen. Alle 479 huurwoningen zijn bedoeld voor mensen met een middeninkomen.

Ligging

Eurostaete vormt samen met het naastgelegen project Groot Hartje, waar Stam + De Koning ook verantwoordelijk is voor de bouw, de verbinding tussen het centrum van Eindhoven en de bruisende wijk Strijp-S. Om die reden is er in het ontwerp extra aandacht besteed aan de plint. Daarnaast is in het ontwerp uiteraard rekening gehouden met de rest van de omgeving. De 2 laagbouwblokken refereren, vanwege de kleur en hoogte, naar het Philipsdorp waarin het project zich bevindt en refereert het hoogbouwblok, vanwege de uitstraling, naar het naastgelegen Philips Stadion en appartementengebouw Hartje Rio.

20221202_123704200_iOS.jpg
De eerste paal is aangebracht

Opdrachtgever: C.V. Eurobuilding

Ontwikkelaars: Interesting Vastgoed & Van Deursen Group

Architect: Diederendirrix en Van Aken CAE

Constructeur: Adviesbureau Tielemans

Aannemer: Stam + De Koning Bouw