Bouw begint van 350 appartementen en grote parkeergarage

Blok 59, 61 en 63: Hypermoderne woningen met industrieel ontwerp  In Eindhoven start de bouw van 350 bijzondere woningen in drie appartementengebouwen. De woning en komen op het oude Philips terrein Strijp-S. Investeerders Reggeborgh (Blok 59 en 63),  Bouwinvest (Blok 61) en 54 individuele kopers  worden eigenaar van de appartementen. De bouw is in handen van VolkerWessels onderneming Stam + De Koning Bouw, het gaat om een ontwikkeling van SDK Vastgoed (VolkerWessels).

FTT_8908.jpg
FTT_8830 - kopie.jpg

Hypermodern & comfortabel

De gebouwen passen volledig in de gedachte van de toekomstige smart city. Zo zijn de woningen flexibel waardoor de indeling makkelijk te wijzigen is. Het is mogelijk om faciliteiten in de appartementen volledig aan te sluiten op internet. Denk daarbij aan een koelkast die zelf eten besteld of een slim energiesysteem. Dat is mogelijk door een bijzondere innovatie die ervoor zorgt dat er een perfecte wifi-dekking komt in alle hoeken van de woning. De woningen hebben hoge plafonds van 3.20 meter die het industriële karakter versterken. In de gebouwen zijn meerdere plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

FTT_8877.jpg

Appartementen

De gebouwen zijn vijfentwintig meter (Blok 61 en 63) en zeventig meter (Blok 59) hoog. Het gaat om 54 koopwoningen, die inmiddels zijn verkocht, en huurwoningen met prijzen tussen de 700 en 950 euro. De 350 appartementen zijn tussen de veertig en tachtig meter groot en zelf in te delen door de bewoners. 

FTT_8891.jpg

Voorzieningen

De plint van de appartementengebouwen bestaat uit een fitnesscentrum en commerciële ruimten. Bijzonder is dat bewoners mee kunnen beslissen over wat er gevestigd wordt. Als de invulling aansluit bij het gedachtengoed van Strijp-S hoeft er geen huur maar alleen energiekosten betaald te worden. Naast de appartementengebouwen wordt er ook een parkeergarage van vijf lagen gebouwd.

FTT_8931.jpg

Strijp-S

Dit oude 27-hectare-grote Philipsterrein wordt getransformeerd tot een bruisend, modern centrum. Strijp-S is het creatieve en culturele hart van Eindhoven met een mix aan functies zoals wonen, werken, winkelen, horeca en cultuur. De gebiedsontwikkeling wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van de gemeente Eindhoven en VolkerWessels.