Ambities waarmaken met de BouwHub in Eindhoven

Hoe wij dit doen? Check onderstaande video!

BouwHub Eindhoven

Nederland staat voor een enorme bouwopgave. Door heel het land, maar vooral in de binnensteden, wordt volop gebouwd. Dit heeft gevolgen voor onder andere de bereikbaarheid, leefbaarheid, verkeersveiligheid, CO2-uitstoot en de verdichtingsopgave in de stad. Vandaag de dag bouwen wij 70% van onze projecten in deze binnensteden. De visie van VolkerWessels is dat toekomstige generaties gezond en gelukkig moeten kunnen wonen, leven en werken. Met het BouwHub concept maken we deze ambitie waar.

Het BIM-model van ons als aannemer geldt als basis voor het BouwHub concept. Vanuit dit model wordt een vertaalslag gemaakt naar een verdieping, naar een ruimte, naar een werkpakket en naar een last-mile logistiek. Vanuit de BouwHub wordt de hele supplychain, van leverancier tot bouwplaats, gemonitord, gecoördineerd en geoptimaliseerd. Op deze manier kunnen wij blijven bouwen aan leefbare binnensteden.

De BouwHub is onderdeel van VolkerWessels Materieel & Logistiek. Lighthouse wordt gerealiseerd in samenwerking met Visser & Smit Bouw.