org-20151211_Coriolanuspad_welstand_artist-impression.jpg

Oude Gracht West

In de parkachtige groene omgeving rondom de oude oprijlaan, het Coriolanuspad, van kasteel Eckart in de wijk Oude Gracht realiseert Stam + De Koning 54 huurwoningen in opdracht van Woonbedrijf. De D&B opgave is uitgewerkt samen met Architecten En-En.

De huizen zijn, in rijen van 4 tot 8 woningen, als abstracte blokken in het park vormgegeven, zonder duidelijke voor- en achterkant. De blokken zijn monochroom, met uitzondering van de witte voordeuren en bergingen. De eengezinswoningen hebben drie bouwlagen: een begane grond met woonkamer en open keuken, eerste verdieping met een badkamer en 2 grote slaapkamers en een zolder met opstelplaatsen voor wasmachine en droger. In totaal heeft de woning ongeveer 100 m2 gebruiksoppervlak. De woningen worden traditioneel gebouwd, met betonvloeren en kalkzandsteen wanden. De woningen zijn allemaal goed geïsoleerd. Aan de achterkant ligt een klein tuintje met berging en een lage haag dient als afscheiding. De parkachtige omgeving is een grote collectieve buitenruimte voor de buurt. De woningen liggen in een autoluwe omgeving. Parkeren gebeurt aan de rand van de wooncampus. 

Werkzaamheden Stam + De Koning

Als ontwikkelende aannnemer zijn wij betrokken geweest bij een design- en buildopdracht voor de sloop, ontwikkeling en realisatie van project Oude Gracht West. In opdracht van de opdrachtgever hebben wij de bestaande woningen gesloopt en de grond bouwrijp gemaakt. Vanuit het stedenbouwkundigplan hebben wij het project verder ontwikkeld, gerealiseerd en de groene omgeving woonrijp gemaakt.