NM compleet dag.jpg

Nieuw Bergen

In het hart van de stad Eindhoven, in een van de meest authentieke en populaire wijken gaat Stam + De Koning het project ‘Nieuw Bergen’ realiseren. Dit wordt gedaan in opdracht van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed, die het gebied rondom de Deken van Somerenstraat heeft herontwikkeld.

NB 2,3,4,.jpg

Het project bevat een groot bouwvolume en hoog stedelijke dichtheid maar geen grote, massieve woontorens. Internationaal architectenbureau MVRDV heeft een ontwerp gemaakt met schuine afsnijdingen van de gebouwen wat zorgt voor een open karakter en een maximum aan daglicht in het gebied.

 

Het project bestaat uit zeven gebouwen, vijf daarvan worden nieuw ontwikkeld, twee bestaande gebouwen worden gerenoveerd. In deze zeven gebouwen komen maar liefst 237 woningen en verschillende commerciële ruimtes. Daarnaast komt er onder het plan ook nog een parkeergarage.

Binnen het project is rekening gehouden met zowel duurzaamheid als inclusiviteit. De herontwikkeling voegt namelijk 3.200 m2 groen toe aan de binnenstad van Eindhoven en wordt het een gemêleerd plan waarin huurappartementen voor woningcorporatie Trudo komen evenals huurappartementen in het midden en hoge segment. Daarnaast zijn er in verschillende prijscategorieën en afmetingen appartementen te koop.