Verbouwing Provinciehuis 's-Hertogenbosch

De verbouwing van het Provinciehuis is gestart. De binnenkant wordt volledig onder handen genomen. Het werk wordt uitgevoerd door Stam + De Koning.

131.JPG

Grootste blikvanger wordt de nieuwe ontvangstverdieping die wordt geopend voor het publiek. Ook de toren ondergaat een enorme transformatie. Er komen zes verschillende ruimtes van steeds drie lagen. Doel van de verbouwing is uitvoering geven aan de wens van de provincie om het gebouw als Huis voor Brabant deels terug te geven aan de bevolking.

Het project wordt uitgevoerd volgens het Samen Slimmer Bouwen concept van VolkerWessels. Dit heeft als doel zo efficiënt mogelijk  te werken en faalkosten te beperken. Tijdens de renovatie blijft een deel van het gebouw in gebruik. Om overlast voor de ambtenaren te beperken wordt er door Stam + de Koning ook buiten kantooruren gewerkt.

Directeur Arno van Tilburg: "We zien op diverse terreinen de beweging naar Het Nieuwe Werken. Stam + De Koning heeft veel ervaring met het herbestemmen van bestaande gebouwen. Ook deze opdracht past goed bij ons. We geven graag vorm aan de visie van de Provincie, zeker bij dit markante gebouw."

Een van de speerpunten van het project is Social Return. Dit biedt werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo worden er leer-werkplaatsen voor jongeren gecreëerd. De jongeren worden begeleid door de eigen leermeesters van Stam + De Koning.

De verbouwing wordt uitgevoerd samen met VolkerWessels collega Visser & Smit Bouw. De installaties worden uitgevoerd door Homij.