HomeProjecten Willem van Noortlaan

Willem van Noortlaan

Op eigen benen in de Barrier

 

In de wijk De Barrier (Woensel-Zuid) bouwde Stam + De Koning, in opdracht van Woonbedrijf, 36 appartementen speciaal voor jongeren tot 23 jaar. 20 van deze appartementen zijn bestemd voor clienten van Stichting NEOS en Combinatie Jeugdzorg.

Zelfstandig wonen betekent een financiële verantwoordelijkheid, ook al is de huurprijs afgestemd op de portemonnee van jongeren tot 23 jaar. De studente beseft dat maar al te goed: ‘Ik heb vooraf een goed plan gemaakt om te bepalen of ik de kosten kan opbrengen. Het is geen vetpot, maar het gaat wel lukken, omdat ik een uitwonende studiebeurs, stagevergoeding en zorgen huurtoeslag krijg.’

 

Gioia zou het leuk vinden om met haar medebewoners dingen te ondernemen. Gioia: ‘Samen een biosje of een terrasje pakken lijkt me gezellig. Ik wil dat best op poten zetten hier. Wie geïnteresseerd is kan bij me aanbellen.’

Eindhoven is mooier

Erkan en Saliha Aras zijn nog maar pas getrouwd en gaan samenwonen. ‘Dit is onze eerste woning, dus het is leuk en spannend’, zegt Saliha. Ze volgde het woningaanbod op de website van Woonbedrijf al een tijdje en reageerde meteen toen ze las over de appartementen op de Willem van Noortlaan.

 

Saliha: ‘Mijn moeder zei: dit is je kans. Gelukkig stond ik al een paar jaar ingeschreven en kreeg ik een telefoontje van Woonbedrijf met het goede nieuws dat ik de woning kon huren.’ Erkan woonde toen nog in Roermond, maar voelt zich al prima thuis in Eindhoven. ‘Eindhoven is mooier dan Roermond’, vindt Erkan. En Saliha is het daar helemaal mee eens.

Feiten & cijfers

  • Projectcategorieën
    Zorg
+