HomeProjecten Spoorzone Strijp-S

Spoorzone Strijp-S

BLOK 59, 61 en 63: dé nieuwe woonbelofte op Strijp-S.

Stam + De Koning bouwt hier 350 nieuwe appartementen, variërend van 45 tot 135 vierkante meter, middenin het creatieve en culturele hart van Eindhoven. Door het extra hoge plafond van 3,20 meter hoog heb je letterlijk alle ruimte voor je eigen inrichting. De bouw is gestart op 15 december 2015 en verwacht wordt dat de eerste lofts in de zomer van 2016 worden opgeleverd. Het gaat om een ontwikkeling van SDK Vastgoed (VolkerWessels).

Hypermodern & comfortabel

De gebouwen passen volledig in de gedachte van de toekomstige smart city. Zo zijn de woningen flexibel waardoor de indeling makkelijk te wijzigen is. Het is mogelijk om faciliteiten in de appartementen volledig aan te sluiten op internet. Denk daarbij aan een koelkast die zelf eten bestelt of een slim energiesysteem. Dat is mogelijk door een bijzondere innovatie die ervoor zorgt dat er een perfecte WiFi-dekking komt in alle hoeken van de woning. De woningen hebben hoge plafonds van 3.20 meter die het industriële karakter versterken. In de gebouwen zijn meerdere plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Appartementen

De gebouwen zijn vijfentwintig meter (Blok 61 en 63) en zeventig meter (Blok 59) hoog. Het gaat om 54 koopwoningen, die inmiddels zijn verkocht, en huurwoningen met prijzen tussen de 700 en 950 euro. De 350 appartementen zijn tussen de veertig en tachtig meter groot en grotendeels zelf in te delen door de bewoners. De verhuurprijzen van Blok 61 zijn nog niet bekend. 

Voorzieningen

De plint van de appartementengebouwen bestaat uit een fitnesscentrum en commerciële ruimten. Bijzonder is dat bewoners mee kunnen beslissen over wat er gevestigd wordt. Als de invulling aansluit bij het gedachtengoed van Strijp-S hoeft er geen huur maar alleen energiekosten betaald te worden. Naast de appartementengebouwen wordt er ook een parkeergarage van vijf lagen gebouwd.

 

Meer informatie: www.blok63.nl

 

Feiten & cijfers

+