icon-arrow-right
HomeProjecten SFF Bosch Systems

SFF Bosch Systems

Eindhoven

Zo'n 400 medewerkers van Bosch Security Systems vonden in gebouw SFF op Strijp-S een nieuwe, comfortabele werkplek. Opdrachtgever Credo IP vroeg ons daartoe de 15.000 m² in het voormalige hoofdkantoor van Philips Consumer Lifestyle ingrijpend te verbouwen en te moderniseren.

We hebben het pand aangepast aan de eisen van de huidige en toekomstige tijd, naar een ontwerp van Van Aken Architecten. Het gebouw kreeg een geheel nieuwe plint, met een entree die gedraaid is richting Torenallee, de belangrijkste as in het stedenbouwkundige plan van het nieuwe Strijp-S. Het groen van een buitenterras en een verhoogde tuin, vindt fraai aansluiting bij de design-platanen langs de Torenallee.

 

Alle wanden tussen de kantoren op de verdiepingen zijn verwijderd, waarna de ruimtes opnieuw werden ingedeeld in kantoortuinen en - cellen. Op elke verdieping is in het midden een informele ontmoetingsruimte gecreëerd. Uiteraard hebben we de grindbetonnen gevels grondig gereinigd, zodat het gebouw weer een frisse uitstraling heeft. Met de dakopbouw en loopbrug in opvallende Bosch-kleur als markante en vrolijke blikvangers.

Feiten & cijfers

+