HomeProjecten SAS-3 Strijp-S

SAS-3 Strijp-S

Eindhoven

Aan de rand van het nieuwe stadsdeel Strijp-S, aan de Torenallee, realiseren we samen met corporatie Woonbedrijf 198 woningen: 20 stadswoningen met tuin en 178 appartementen (koop en huur) met loggia of balkon. Onder de noemer SAS-3 (Stadsarchitectuur Strijp-S) tekenen drie gerenommeerde architectenbureaus ieder voor een stijlvol eigen ontwerp, waardoor een bijzonder fraaie omgeving met een gevarieerd straatbeeld ontstaat. Een straatbeeld met zo min mogelijk auto's, want die vinden een plek in de parkeergarage onder de appartementengebouwen.

Alle woongebouwen krijgen een sedum-dak; een plat dak begroeid met vetplantjes, die zorgen voor een uitstekende duurzame isolatie en natuurlijke afvoer van regenwater. Voor bewoners van hoger gelegen appartementen bovendien een aangenaam groen uitzicht.

 

Strijp-S dient zich te ontwikkelen tot een levendig stadsdeel met veel beweging en activiteit. Om die reden worden in de plint van de verschillende gebouwen zoveel mogelijk publieke functies ondergebracht. Op de begane grond van de woongebouwen op SAS-3 is zo'n 1.000 m² gereserveerd voor maatschappelijke voorzieningen als een apotheek, medische diensten en een praktijk voor fysiotherapie.

 

Film YouTube Impressie bouw en start verkoop.

Feiten & cijfers

+