icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Eindhoven

SAS-3 Strijp-S

Aan de rand van het nieuwe stadsdeel Strijp-S, aan de Torenallee, realiseerden we samen met corporatie Woonbedrijf 198 woningen: 20 stadswoningen met tuin en 178 appartementen (koop en huur) met loggia of balkon. Onder de noemer SAS-3 (Stadsarchitectuur Strijp-S) tekenen drie gerenommeerde architectenbureaus ieder voor een stijlvol eigen ontwerp, waardoor een bijzonder fraaie omgeving met een gevarieerd straatbeeld ontstaat. Een straatbeeld met zo min mogelijk auto's, want die vinden een plek in de parkeergarage onder de appartementengebouwen.

Opdrachtgever
Woonbedrijf

Alle woongebouwen kregen een sedum-dak; een plat dak begroeid met vetplantjes, die zorgen voor een uitstekende duurzame isolatie en natuurlijke afvoer van regenwater. Voor bewoners van hoger gelegen appartementen bovendien een aangenaam groen uitzicht.