HomeProjecten Kemphaan, Veldhoven

Kemphaan, Veldhoven

Nieuwe wijk op het terrein van voormalige basisschool

 

Op de hoek van De Kemphaan en De Hertgang, op de plek van de voormalige basisschool De Berckacker in Veldhoven, bouwde Stam + De Koning in opdracht van Woonbedrijf 22 betaalbare huurwoningen. De buurt Heikant/De Kelen krijgt daarmee tientallen nieuwe bewoners. 

Unieke bouwmethode

De project is ontwikkeld en gebouwd met het VolkerWessels concept PlusWonen. In maart 2015 zijn de funderingen gelegd, in mei werd het hoogste punt gevierd en de huizen zijn in juli opgeleverd. De woningen worden grotendeels in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats gemonteerd. Toch zien ze eruit als traditioneel gebouwde woningen.

Huurders aan het woord

Ine: ‘Door deze manier van werken is er geen verspilling, minimale overlast voor de omgeving en een hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. De huren liggen namelijk allemaal een stuk onder de huurtoeslaggrens van 710,68 euro in 2015. Aan dit soort woningen is in Veldhoven een grote behoefte. Ruim voordat de bouw startte, waren alle huurders al bekend. Er volgde een bewonersbijeenkomst, waarin we hebben uitgelegd wat het betekent om naar een nieuwbouwwoning te gaan. Want er zijn heel veel keuzemogelijkheden. Namens aannemer Stam + De Koning is er een huurdersbegeleider aangesteld die de nieuwe huurders helpt bij het realiseren van hun woonwensen.’

René: ‘Ook hebben we bij VolkerWessels in Nieuwegein een speciale ‘3D-wandeling’ gemaakt door het huis. Dat gaf een goed beeld van de indelingsmogelijkheden en de afmetingen.”

 

Schatkistjes begraven

De nieuwe bewoners deden op 30 maart 2015 mee met de officiële starthandeling van de bouw. Hiervoor stopten zij hun toekomstwensen en bijzondere aandenkens in speciale schatkistjes en plaatsten deze onder hun woning. Zo blijven zij voor altijd verbonden aan de woning. René: ‘Ons schatkistje is gevuld met krantenknipsels van 30 maart. Dat maakt ons huis nóg bijzonderder!’

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever :
    Woonbedrijf
  • Architect :
    .
  • Projectcategorieën
    Wonen
+