icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Gerretsonlaan

Aan de Gerretsonlaan, de Liviuslaan en de Bakhuizen van den Brinklaan in de wijk Prinsejagt realiseerde Stam + De Koning, in opdracht van Woonbedrijf, 36 levensloopbestendige huurwoningen. Deze woningen zijn geschikt voor mensen met de leeftijd 55+.

De woningen zijn ca. 70 m2, hebben een woon- en eetkamer, een hoofdslaapkamer, een tweede slaap-/hobbykamer, een ruime badkamer en een buitenruimte. De woningen liggen met 12 woningen rondom een gezamenlijk hofje. Het hofje heeft een besloten en intiem karakter in een zorgzame buurt. Er is een supermarkt, restaurant en bushalte op loopafstand aanwezig en Winkelcentrum Woensel XL is nabij gelegen. Rondom de woningen is voldoende gelegenheid om te parkeren. De bouw is inmiddels afgerond, de oplevering vond plaats in 2016.

The Naturel Step

Dit project werd door het team van Woonbedrijf en Stam + De Koning uitgevoerd aan de hand van The Natural Step. De weg naar volledige duurzaamheid is een transitieproces, stap voor stap werkten we toe naar het einddoel. Het project Gerretsonlaan was een eerste stap. Het accent lag onder andere op circulair slopen en materiaalkeuze. 

Werkzaamheden Stam + De Koning

Als ontwikkelende aannnemer zijn wij betrokken geweest bij een design- en buildopdracht voor de sloop, ontwikkeling en realisatie van project Gerretsonlaan met duurzaamheidsaspect hoog in het vaandel. In opdracht van de opdrachtgever hebben wij de bestaande woningen gesloopt en de grond bouwrijp gemaakt. Vanuit het stedenbouwkundigplan hebben wij het project verder ontwikkeld, gerealiseerd en de groene omgeving woonrijp gemaakt. Het woonrijp maken bevatte drie hofjes waarvan de inrichting middels klantgestuurdeworkshops tot stand kwam.