icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Helmond

De Groene Loper

Natuurlijke watergangen, serieuze boompartijen, weelderig groen. Dat is het exclusieve decor van De Groene Loper in Helmond. Een rustige, landelijke woonomgeving met moderne stedelijke voorzieningen.  

Opdrachtgever
SDK Vastgoed & VolkerWessels Vastgoed

De Groene Loper - samenwerkingsverband tussen SDK Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed - bestaat uit drie deelplannen: Arberg, 12 twee-onder-een-kap woningen, Berlaer en Ruyschenberg. In dit laatste plan realiseerden we 20 rij-, hoek- en koopwoningen. Dit alles in een aansprekende jaren '30 architectuur. Zeer hoogwaardig, duurzaam en met alle vrijheid voor bewoners om hun woning aan te passen aan hun persoonlijke leefstijl. De Groene Loper is in vele opzichten bijzonder. Niet in de laatste plaats vanwege de geslaagde manier waarop het project in een ecologische hoofdstructuur is ingepast.  Duurzaamheid voorop. En over duurzaamheid gesproken: de monumentale kartonfabriek die voor de nieuwbouw moest wijken, is op een andere locatie in volle glorie herrezen.