icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Een uniek kijkje achter de schermen!?

Altijd al willen weten hoe iconische woontorens midden in de stad worden gerealiseerd? Kom dan zaterdag 17 juni 2023 naar de Dag van de Bouw en breng een bezoek aan onze bouwplaatsen Eurostaete en Groot Hartje aan de PSV-laan, pal naast het Philips Stadion.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een landelijk evenement georganiseerd door Bouwend Nederland waarop bezoekers, van jong tot oud, kunnen komen ontdekken wat er allemaal komt kijken bij de bouw van verschillende projecten. Hieraan nemen wij deel om een ieder kennis te laten maken met het vak, ons bedrijf en het belang van (woning)bouw (in de stad).

 

Wat je kunt verwachten

Loop over de 2 aan elkaar grenzende bouwplaatsen (binnen de uitgezette looproute) en kom alles te weten over de verschillende fases die een bouwproject doormaakt.

-         Middels de vele infopunten kom je interessante en leuke feitjes te weten;

-         2 projecten die zich in verschillende stadia van realisatie bevinden;

-         Stel je vragen aan het aanwezige bouwteam;

-         Bekijk een grote grondwerkmachine van binnen;

-         Bewonder de afgewerkte hoogste toren van Eurostaete door een unieke VR-experience;

-         Loop over de steigers en door de ruwbouw

 

De projecten

In het centrum van Eindhoven, pal naast het Philips Stadion aan het begin van de wijk Strijp, Bouwt Stam + De Koning aan 2 iconische projecten; Eurostaete & Groot Hartje.
Eurostaete bestaat uit 1 laagbouw toren en 1 hoogbouw toren van 100 meter waarin maar liefst 479 huurwoningen worden gerealiseerd.
Groot Hartje bestaat uit 3 woonblokken met daartussen stadstuinen wat zorgt voor een ontspannen, groen woonmilieu met een stedelijk karakter. In de 3 blokken komen 260 huur- en koopappartementen en 4 stadswoningen.

144-20210208-CAM02-HQ.jpg
Artist impression, vlnr: 'Eurostaete' (het witte gedeelte met helemaal links de 100 meter hoge toren) en 'Groot Hartje' (de drie bruine complexen met aangrenzende stadswoningen)

Openingstijden

De bouwplaats is vanaf 10:00 geopend. Om 13:30 is het laatste moment tot inkom en om 14:00 uur zal de bouwplaats weer worden gesloten.

 

Bereikbaarheid

De ingang van het bouwterrein is gelegen aan de PSV-laan ter hoogte van de Anton Philipslaan. Wij adviseren zo veel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of te voet te komen. Parkeren kan op de door gemeente Eindhoven aangegeven parkeerplaatsen.

LET OP: I.v.m. het evenement 'Groots met en zachte G' in het Philips Stadion is zaterdag 17 juni de PSV-laan afgesloten voor rijdend verkeer.

 

Win-acties vooraf

Voor kinderen: Download onderstaande kleurplaat, kleur hem op zijn mooist in, lever hem zaterdag 17 juni op de bouwplaats in en maak kans op 5 tickets voor de Ontdekfabriek.

Voor alle creatieveling met een scherpe lens of artistieke handjes: Maak een toffe foto, tekening, schilderij of een ander kunstwerk van een van onze (aanstaande) bouwwerken, publiceer deze op Instagram en/of LinkedIn, tag ons (@stamendekoning) en gebruik de hashtags #stamendekoning #dagvandebouw. De mooiste creatie wint de boeken: Eindhoven Deel 1 & 2, die samen de geschiedenis van Groot Eindhoven beschrijven. De sluitingsdatum is dinsdag 13 juni, de winnaar wordt woensdag 14 juni bekend gemaakt en kan de boeken tijdens de Dag van de Bouw, 17 juni, ophalen op de bouwplaats.

Win-actie nadien

Voor alle bezoekers: Deel jou leukste moment van de Dag van de Bouw op onze bouwplaats op Instagram en/of LinkedIn, tag ons (@stamendekoning) en gebruik de hastags #stamendekoning #dagvandebouw. De leukste foto wint de boeken: Eindhoven Deel 1 & 2, die samen de geschiedenis van Groot Eindhoven beschrijven. De sluitingsdatum is dinsdag 27 juni, de winnaar wordt woensdag 28 juni bekend gemaakt. In overleg met de winnaar worden ze opgestuurd of opgehaald.

Partners

Om bezoekers een zo volledig mogelijk beeld te geven van wat er allemaal komt kijken bij de bouw van zulke grote projecten hebben wij ook verschillende partners uitgenodigd die ieder zullen vertellen over hun eigen specialisme in het proces.

-  Dag van de Architectuur

Naast dat zaterdag 17 juni de Dag van de Bouw is, is het ook de Dag van de Architectuur. Om die reden hebben wij de architecten van beide projecten uitgenodigd en zullen zij aanwezig zijn om alles te vertellen wat er komt kijken bij het ontwerp.

Architecten Eurostaete: Van Aken Architecten / Diederendirrix Architectuur en Stedenbouw

Architect Groot Hartje: LEVS Architecten

-  VolkerWessels partners

Het realiseren van projecten doen we altijd in samenwerking met zusterbedrijven binnen ons moederbedrijf VolkerWessels. KWS Infra en VolkerWessels Materieeldienst zullen ook aanwezig zijn om te vertellen wat hun bijdrage is tijdens de bouw.

-  Makelaars

Het bezoeken van de bouwplaats biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om jou potentiële nieuwe woning te bezichtigen. Omdat er in het project Groot Hartje nog enkele appartementen te koop zijn zullen ook de betreffende makelaars hiervan aanwezig zijn. Dit zijn Van Santvoort Makelaars en VB&T Nieuwbouw Makelaars.

 

Regelement

Bij het bezoeken van de bouwplaats moeten onderstaande regels in acht worden genomen:

-         Betreden op eigen risico;

-         Draag stevige, dichte schoenen. Bezoekers op slippers, sandalen, pumps o.i.d. worden geweigerd;

-         Volg altijd de instructies van de medewerkers op;

-         Blijf binnen de afgezette looproute en let op, de ondergrond is niet altijd vlak;

-         Roken, eten en drinken is niet toegestaan op de looproute;

-         Kinderen tot 16 jaar enkel onder begeleiding;

-         Kinderen onder 1 meter niet toegestaan op de steigers. Zij kunnen wel de looproute rondom Eurostaete betreden;

-         Huisdieren zijn niet toegestaan.

 

Wij stellen de bouwplaatsen open voor alle geïnteresseerde, van jong tot oud. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Kortom, een leuke dag voor het hele gezin en een unieke kans om de wondere wereld van de bouw te leren kennen.

Tot zaterdag 17 juni!