icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 november 2016

Sloop TD-gebouw Eindhoven van start.

In opdracht van Foolen & Reijs Vastgoed transformeert Stam + De Koning het voormalige TD-gebouw in Eindhoven. Het ontwerp is gemaakt door Diederendirrix. Binnen dit samenwerkingsverband zijn reeds eerder succesvolle transformaties gerealiseerd zoals Philips Lighting en -momenteel ook in uitvoering- De Groene Toren in Eindhoven.

In het woongebouw komen 153 appartementen en vier penthouses. Op de begane grond komt een commerciële plint. De bestaande parkeergelegenheid in het gebouw blijft ook in de nieuwe situatie behouden. De locatie, nabij het centrum van Eindhoven, en de typologie van de appartementen maken een geschikte woonplek voor senioren zonder inwonende kinderen.

Het bestaande gebouw wordt behouden en tot op het casco gestript. Ook de betonnen geveldelen verdwijnen grotendeels. Vervolgens wordt het gebouw weer volledig opgebouwd en wordt het rondom voorzien van glooiende balkons. Ook behoudt het gebouw zijn structuur van drie vleugels. Op het dak komen twee terug-liggende penthouselagen zodat het gebouw twee lagen hoger wordt dan dat het nu is. Het gebouw telt in de nieuwe situatie 25.483 m2 bvo, inclusief bergingen en parkeren.

TD

Voor meer informatie of om je interesse kenbaar te maken stuur een e-mail naar: info@frvastgoed.nl.