HomeGebiedstransformatie Strijp-S

Gebiedstransformatie Strijp-S

Sinds 2005 transformeert Strijp-S zichtbaar tot een nieuw dynamisch hart van Brainport Eindhoven. Het gebied kenmerkt zich door haar inspirerende Philips verleden. Tal van innovaties zijn hier ontwikkeld en zichtbaar gemaakt. Vandaag de dag een inspiratiebron voor vele nieuwe bewoners, gebruikers en bezoekers. Tegelijkertijd een vruchtbare voedingsbodem voor tal van nieuwe innovaties. Stam + De Koning is verantwoordelijk voor het realiseren van onder andere Space-S, Anton & Gerard en Spoorzone. In de toekomst zal Strijp-S nog verder worden uitgebreid tot een van de meest levende, bruisen plekken van Eindhoven. Het markante Klokgebouw is door Stam + De Koning als eerste getransformeerd naar een combinatiegebouw voor werk, cultuur en evenementen. De andere gebouwen volgen gestaag. Het 27 hectare omvangrijke gebied kenmerkt zich door haar hoogstedelijke diversiteit met circa 1.000 inwoners, ruim 500 nieuwe ondernemers en zo'n 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Stam + De Koning geeft het gebied langzaam van kleur. 

 

ASpace

Space-S

Na 2,5 jaar werken met meer dan 1.000 mensen in tientallen bijeenkomsten, is de bouw van 402 huurwoningen Space-S afgerond. Sinds december 2012 hebben de toekomstige bewoners van Space-S vol energie en inspiratie meegebracht en gewerkt aan hun ideale buurt en hun ideale huurwoning. Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven en opdrachtgever van Space-S, gaf klanten hier de unieke kans om hun eigen ruimte te creëren. 

 

Bijzonder was dat een groot deel van de bewoners al vrij in het begin van het traject op Space-S een woning gereserveerd hadden. Bewoners hadden daarom ook een belangrijke rol bij het startmoment. Iedereen is erg trots op wat wij gezamenlijk tot stand gebracht hebben. Woonbedrijf en Stam + Koning organiseerden in samenwerking met de bewoners van Space-S een groot opleverfeest ter ere van de oplevering van de nieuwe woonwijk op Strijp-S. 

Spoorzone

Spoorzone: Blok 59, Blok 61 en Blok 63

Stam + De Koning bouwt hier 350 nieuwe appartementen, variërend van 45 tot 135 vierkante meter, middenin het creatieve en culturele hart van Eindhoven. Door het extra hoge plafond van 3,20 meter hoog heb je letterlijk alle ruimte voor je eigen inrichting. De bouw is gestart op 15 december 2015 en de eerste lofts werden in de zomer van 2017 opgeleverd. 

Anton en Gerard

Anton & Gerard

De twee rijksmonumenten - inmiddels omgedoopt tot Gerard en Anton, als eerbetoon aan de mannen die Eindhoven groot maakten - zijn door Stam + De Koning getransformeerd tot een unieke plek om te wonen en te werken.

 

In beide gebouwen zijn 244 woon/werk-lofts gerealiseerd; ruimten van 50 of 80 m² of een veelvoud daarvan, met een hoogte van maar liefst 4,5 meter. Douche, toilet en keuken zijn ondergebracht in een verplaatsbare ‘Qbi', zodat de lofts volledig vrij indeelbaar zijn en telkens weer van functie (wonen of werken of een combinatie daarvan) kunnen veranderen. De enorme volumes van beide gebouwen worden op de grond doorbroken, zodat uitnodigende doorgangen ontstaan. Publieksgerichte functies als horeca, galeries, ateliers en designwinkels op de begane grond en eerste verdieping dragen bij aan de levendigheid van Strijp-S.

+