HomeTransformeren & RenoverenGebiedstransformatie Strijp-S

Gebiedstransformatie Strijp-S

Sinds 2005 transformeert Strijp-S zichtbaar tot een nieuw dynamisch hart van Brainport Eindhoven. Het gebied kenmerkt zich door haar inspirerende Philips verleden. Tal van innovaties zijn hier ontwikkeld en zichtbaar gemaakt. Vandaag de dag een inspiratiebron voor vele nieuwe bewoners, gebruikers en bezoekers. Tegelijkertijd een vruchtbare voedingsbodem voor tal van nieuwe innovaties .

Park Strijp Beheer heeft als gebiedsontwikkelaar en eigenaar een centrale rol. Als ontwikkelbedrijf fungeert zij als Publiek Private Samenwerking tussen de gemeente Eindhoven en VolkerWessels. Diverse krachtige partijen hebben zich hierbij aangesloten waaronder woningbouwcorporaties Woonbedrijf en Trudo).

 

Het markante Klokgebouw is door Stam + De Koning als eerste getransformeerd naar een combinatiegebouw voor werk, cultuur en evenementen. De andere gebouwen volgen gestaag. Met de oplevering van SAS-3 en kort daarna Anton & Gerard wordt er voor het eerst gewoond in de voormalige Verboden Stad. En de levendigheid neemt alleen maar toe met de opening van Vershal Het Veem en de bouw van Space-S en Blok 63. Meer over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Strijp-S vind je hier.

Het 27 hectare omvangrijke gebied kenmerkt zich door haar hoogstedelijke diversiteit met circa 1.000 inwoners, ruim 500 nieuwe ondernemers en zo'n 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Het gebied verschiet voorzichtig van kleur en kent een nieuwe hoogwaardige openbare ruimte. Belangrijke vervolgstap is de realisatie van circa 500 nieuwbouwwoningen Space-S en Blok 63 vanaf 2015. 

 

Stam + De Koning is inmiddels een decennium actief op Strijp-S, we voelen ons erg verbonden met het gebied en ondersteunen diverse initiatieven zoals De Ontdekfabriek, Caffee Allee, Skatepark Area51 en Garden Mania.

 

Op Strijp-S komen verschillende kennisgebieden van VolkerWessels samen. Zoals de unieke verlichting Light-S dat eind 2014 de internationale Auroralia-prijs won. En de unieke combinatie van sanering en duurzame energiewinning door Park Strijp Energy.

Bekijk de referenties:

 

Nieuwbouw Blok 63, Strijp-S, Eindhoven

Nieuwbouw Space-S, Strijp-S, Eindhoven

Transformatie Vershal Het Veem, Strijp-S, Eindhoven

Transformatie naar Blue Collar Hotel, Strijp-S, Eindhoven

Transformatie naar loftwonen Anton & Gerard, Strijp-S, Eindhoven

Transformatie SX-gebouw, Strijp-S, Eindhoven

Nieuwbouw SAS-3, Strijp-S, Eindhoven

Transformatie Klokgebouw, Strijp-S, Eindhoven

Transformatie Bosch, Strijps-S, Eindhoven

Transformatie Apparatenfabriek, Strijp-S, Eindhoven

Transformatie Videolab, Strijp-S, Eindhoven

+