HomeProjecten Rabobank, Eindhoven

Rabobank, Eindhoven

VolkerWessels BVGO West heeft de opdracht verworven van OVG voor de bouw van de nieuwe Rabobank in Eindhoven.

28.000 m2 nieuwbouw

Het (nieuwe) kantoor is gelegen aan de Fellenoord, schuin tegenover het station. Het werk wordt samen met Boele & van Eesteren uitgevoerd. De nieuwbouw bestaat uit een halfverdiepte parkeergarage, begane grond en acht verdiepingen, totaal ongeveer 28.000 m2 BVO (binnen). Voor de start van de bouw wordt een deel van het bestaande complex gesloopt, waarbij ruimte wordt gemaakt voor de nieuwbouw. De werknemers worden tijdelijk gehuisvest ineen deel van de bestaande laagbouw. Na realisatie komt de laagbouw vrij en wordt deze herontwikkeld. 

Bijzondere gevel

Het nieuwe gebouw kenmerkt zich door een gevel met sprongen; zowel vooruitstekend als terugliggend. De gevel is verder opgebouwd uit aluminium puien met een verschillend ritme en uit aluminium beplating in combinatie met keramische tegels. De gevelbanden geven een extra accent aan de gevel. Aan de voorzijde bevindt zich een plaza als overkapping van de parkeergarage. Aan de binnenzijde bevindt zich een royaal atrium.

Wie anders kijkt...

Tijdens de aanbesteding keken we anders naar de constructie en zagen meer: door vereenvoudiging van de gevelconstructie wordt het mogelijk om dezelfde gevel te maken tegen lagere kosten. Bovendien werd een flinke kwaliteitsslag gemaakt op het gebied van degelijkheid, inbraakwerendheid en kwaliteit (lucht­ en  waterdichtheid) met volledig behoud van de esthetiek. Deze verbetering kon eveneens leiden tot een gunstige aanbieding voor de klant. Ook in draagconstructie is de prefabconstructie verder vereenvoudigd met handhaving van dezelfde flexibiliteit. Kortom: wij kunnen aan de slag!

 

 

Van DO tot UO

In eerste instantie starten we met de uitwerking van het casco DO tot bestek en vervolgens tot een uitvoeringsgereed ontwerp. Het geheel wordt in een BIM model uitgewerkt waarbij vooraf geselecteerde onderaannemers voor de belangrijkste onderdelen reeds betrokken zijn bij het ontwerp. Op deze manier wordt zo snel mogelijk een optimaal ontwerp uitgewerkt met hulp van gespecialiseerde kennis en wordt de verbinding van de gevel met de draagconstructie geoptimaliseerd.

BREEAM Excellent

Contractueel wordt het gebouw uitgewerkt tot Breeam ‘Very Good’. Het ontwerpcertificaat is inmiddels afgegeven op basis van Excellent. De realisatie is inmiddels gestart.

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever:
    OVG REF Kantoren bv, Rotterdam
  • Architect:
    UNStudio
  • Oppervlakte:
    28.000 m2 kantoor en 13.600 m2 parkeervoorziening
  • Projectcategorieën
    Werken
+