HomeProjecten GGzE: Molenven

GGzE: Molenven

Kenmerken

Op het Landgoed Grote Beek kreeg complex Molenven een nieuwbouwgedeelte tussen 2 bestaande vleugels. De bestaande vleugels, verbonden met een loopbrug op de 1e verdieping, kregen een geheel nieuwe functie. De vroegere woonfunctie van patiënten werd omgezet naar een kantoorfunctie.

De bestaande vleugels zijn 2 gespiegelde gebouwen met veel ronde en schuine segmenten. Deze gebouwen worden verbonden met een loopbrug op de 1e verdieping. De nieuwbouw (een nieuw receptie inclusief wachtkamers) is precies tussen deze bestaande gebouwen opgetrokken. Het platte dak met lichtkoepels sluit aan op beide zijden van de loopbrug. Door deze nieuwbouw is van twee afzonderlijke gebouwen één gemaakt met een eigen nieuwe entree. 

De nieuwe interieurinrichting, inclusief verschillende pantry`s, zijn door Stam + De Koning geplaatst zodat de gebruiker direct kon inhuizen.

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever:
    GGzE “De Grote Beek” Eindhoven
  • Architect:
    Storimans Wijffels Architecten BV
  • Projectcategorieën
    Werken
    Zorg
+