HomeProjecten De Nieuwe Kruidenbuurt

De Nieuwe Kruidenbuurt

Eindhoven

De Kruidenbuurt in Eindhoven werd in de jaren '30 van de vorige eeuw gebouwd als stedelijke tuinwijk met woningen voor arbeiders. Destijds een prima plek om te wonen, maar zoveel jaren later volledig gedateerd en ‘op'. Begin deze eeuw besloot woningcorporatie Trudo tot een volledige vernieuwing van de wijk.

 

 

Aan ons de opdracht om de uitvoering op ons te nemen. In totaal zo'n 650 woningen, zowel koop als huur. Herkenbaar qua architectuur, maar wat betreft omvang en indeling van een enorme verscheidenheid. Een omvangrijke onderneming als deze vraagt uiteraard een strak gefaseerde aanpak. Op dit moment loopt de uitvoering van de vierde en tevens laatste fase. Om het complexe proces van (tijdelijke) herhuisvesting, sloop en nieuwbouw in goede banen te leiden, moeten we intensief samenwerken en communiceren met Trudo en bewoners. En met de gemeente, die ons heeft gevraagd ook de infrastructuur van het totale plan voor onze rekening te nemen. Een opdracht die onze zusteronderneming KWS op het lijf is geschreven.

   

Het resultaat mag er zijn. Een fraaie, ruime opgezette en zeer hoogwaardige nieuwbouwwijk waar bewoners, corporatie en andere partijen fors investeren in emancipatie en leefbaarheid. De Nieuwe Kruidenbuurt geldt in alle opzichten als een schoolvoorbeeld van stedelijke wijkvernieuwing.  

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Trudo
  • Architect
    AWG Antwerpen & Hoen architecten Maastricht
  • Projectcategorieën
    Wonen
+