HomeProjecten Bosrijk

Bosrijk

Eindhoven

Architectuur in dienst van de natuur, woningen te gast in het groen. Dat is het uitgangspunt van Groenplaats Bosrijk in Meerhoven, waar we 20 patiowoningen realiseerden.

De woningen liggen half verzonken in het veld. De slaapkamers bevinden zich in het souterrain en kijken uit op een patio. De woonvertrekken en het terras liggen hoog boven het maaiveld en bieden een panoramisch uitzicht over het bosrijke landschap. De bewoners beschikken daarmee over een letterlijk grenzeloze buitenruimte. Het veld waarin de villa's verzonken liggen, is een collectief buiten en wordt omsloten door een gracht; een natuurlijke scheiding tussen openbaar en privé. Auto's detoneren in een dergelijke landelijke omgeving. Ze worden uit het zicht gestald onder de woningen.

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    v.o.f. Bosrijk
  • Architect
    Bedaux De Brouwer Architecten
  • Projectcategorieën
    Wonen
+