HomeNieuws Kansenfestival van co-creatie

Kansenfestival van co-creatie

Actueel

How to create your own SPACE-S

Wanneer: 21 september 2017

Waar: Strijp-S, Veemgebouw en SPACE-S, Eindhoven

Uitnodiging kansenfestival

SPACE-S in Eindhoven is het voobeeld van succesvolle co-creatie en klantsturing in de woningbouw. Zonder over de grenzen van planning en budget te gaan, werd een buurt ontwikkeld met 402 woningen en een hechte groep bewoners. Op 21 september openen we de deuren van SPACE-S voor het Kansenfestival van co-creatie: een interactieve middag vol inspiratie voor organisaties die zelf aan de slag willen met co-creatie.

Kansen en risico's van co-creatie

Steeds meer organisaties zien kansen in co-creatie, maar zij zien ook veel vraagstukken en risico's. Het Kansenfestival van co-creatie belicht deze allemaal in interactieve workshops. Welke kansen biedt co-creatie allemaal? En hoe verjaag je de beren van de weg? Staan ze er wel echt? Professionals van SPACE-S en bewoners laten het zien aan de hand van de lessen die geleerd zijn bij SPACE-S.

 

Ook kunnen deelnemers zelf casussen en vraagstukken aandragen, zodat zij concreet de vertaalslag naar de eigen organisatie kunnen kamen. Er staan verschillende onderwerpen op het programma, zoals het betrekken van bewoners, online conversatie, ontwerpen met grote groepen, het effect op de eigen organisatie, financiële kaders, risicoafzet en exploitatie en een rondleiding door SPACE-S.

 

In festivalvorm kiezen de deelnemers zelf aan welke sessies zij deelnemen. Maar gewoon rondlopen om met het team, bewoners of andere deelnemers te praten en ideeën uit te wisselen kan ook. Zo is het Kansenfestival interessant voor alle professionals die met co-creatie aan de slag willen. Van architecten tot communicatieadviseurs en van beleidsmakers tot beleggers. Want samenwerken, met bewoners én met professionals uit verschillende vakgbieden, maakt van co-creatie een succes!

Tickets

De deuren van het Kansenfestival van co-creatie openen op 21 septmber om 12:30 uur. Het programma loopt van 13:00 tot 17:00 uur en daarna is er een borrel. Locatie is het Veemgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Precies naast SPACE-S dus. Er is een beperkt aan tickets beschikbaar. Ga voor meer informatie en tickets naar https://kansenfestival-co-creatie.eventbrite.nl.

Over SPACE-S

SPACE-S is een nieuwe buurt op Strijp-S in Eindhoven. In 2012 startten Woonbedrijf en Vestide met een leeg veld en de vraag aan bewoners: hoe wil jij hier wonen? Meer dan 1.000 geïnteresseerden pakten de kans en deden mee. In workshops, inspiratiesessies, overleggen, excursies en online deelden zij ideeën en wensen. Zij dachten mee over het DNA, het ontwerp en het samen leven.

 

Nu staat er een buurt met 402 woningen voor verschillende doelgroepen, zonder over de grenzen van budget en planning te gaan. Maar vooral: een buurt met een hechte community, nog voor de eerste eerste steen werd gelegd. Een buurt die écht van de bewoners is, omdat zij vanaf het begin een stem kregen bij elke keuze. Een buurt waar zij trots op zijn. En de organisatie ook.

 

Stam + De Koning organiseert het Kansenfestival van co-creatie samen met Woonbedrijf, Inbo, Urhahn, 12N Urban Matters, Conversation Next en Rutger Buch.

+